Nieuwe railhog brengt totaal nu op vier voor P. Arts Werken B.V.

19 oktober jl. werd door Riel Rail Systems een door Ed Koerts ontwikkelde Kubota RTV-X900 Railer van het type laagloper, ofwel een railhog, geleverd bij P. Arts Werken B.V. Hiermee komt het totaal op vier railhogs in de verhuur van P. Arts Werken B.V.

Een Railhog is een goederen- en personenvervoermiddel voor op het spoor. Door de combinatie van spoorwielen en terreinbanden is de Railhog zowel op als rondom het spoor in te zetten. De inzet van de Railhog maakt het vervoeren van personeel en gereedschap vele malen efficiënter, maar ook veiliger. De Railhog is flexibel inzetbaar, zowel op grote als kleine overwegen. De cabine voor de bestuurder en bijrijder maakt werken onder slechte weersomstandigheden mogelijk. De vier extra zitplaatsen achter in de bak bieden mogelijkheden voor het vervoeren van personeel en de cabine op de laadbak geeft voldoende ruimte voor het vervoer van gereedschappen.

Ontroesten, hogedruk reinigen en blusvoertuig
De Railhog is naast het vervoeren van personeel en gereedschap ook inzetbaar voor het ontroesten van spoorstaven, hogedruk reinigen van overwegen en als blusvoertuig tijdens SPENO werkzaamheden.

Inclusief gereedschapsmachinist
Onze Railhogs worden verhuurd inclusief gereedschapsmachinist. Deze gereedschapsmachinisten zijn volledig inzetbaar en voorzien van alle benodigde certificaten.